Beste mobiele airco’s van 2020

De beste mobiele airco vinden stap-voor-stap

4 beste mobiele airco's van 2020

Op zoek naar de beste mobiele airco van 2020? Nu Nederland in een langdurige quarantaineperiode zit en het land verlangt naar een broodnodige zon, willen we allemaal onze huizen de komende maanden zo comfortabel mogelijk maken.

Als deze zomer zoiets als de vorige is, zal een mobiele airco een beetje essentieel zijn om ons te helpen fris te blijven. Of je slaap nu onmogelijk vindt bij warme benauwde temperaturen, of je kantoor een ondraaglijke sauna is geworden, je mobiele vriend zal warme zomerdagen veel draaglijker maken.

Maar mobiele airconditioners zijn niet goedkoop. Een van de beste modellen kost je een paar honderd euro.

Hier vind je de beste mobiele airco van 2020 en de top 10 in één compleet overzicht. Ook laten we zien waarom je geen mobiele airco zonder slang kunt kopen. En tot slot vertellen we je waar je de beste aanbiedingen voor een verrijdbare airco vind. Op deze manier weet je alles over dit apparaat na het lezen van deze pagina en ben je klaar voor aankoop. Tot slot vertellen we kort hoe zo’n apparaat nu precies werkt.

Wanneer het op klimaatbeheersing aankomt, wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Het kan namelijk zo maar zijn dat je de verkeerde keuze maakt. Dat wil je niet in hartje zomer! Daarom vind je op deze pagina de beste mobiele airco’s van 2020. Laten we beginnen!

Waarom een mobiele airco kopen?

Een mobiele airco kan jouw huis verkoelen in tijden van nood. Heb je een te warm, benauwd gevoel thuis? Dat is niet leuk na een dagje strand. Daarom kun je denken aan een verrijdbare airco. Zo verkoel je een kamer tot wel 60 m2 met één apparaat.

Mobiele airco’s (PAC’s) zijn geclassificeerd in British Thermal Units (BTU). Een hoger BTU-nummer betekent dat een grotere kamer kan worden gekoeld. Hoewel dit het apparaat ook groter, duurder en in sommige gevallen minder milieuvriendelijk maakt. Een 9.000 BTU-airconditioner koelt bijvoorbeeld een kamer van 45 kubieke meter. Dus het is de moeite waard om te controleren welke kamer je gaat koelen voordat je koopt.

Afgezien van stroom, moet je rekening houden met ruis. De meeste mobiele airco’s variëren van 50-65 decibel – met 56 decibel equivalent aan achtergrondgeratel in een restaurant.

Rekening houdend met het bovenstaande hebben we de efficiëntie, prijs, draagbaarheid en duurzaamheid van apparaten beoordeeld en advies ingewonnen bij meerdere experts. Hieronder volgen naar onze mening enkele van de beste mobiele airco’s op de markt – te beginnen met onze favoriet

Voordelen

  1. Ruimte koelen tot maximaal 16 graden.
  2. Verrijdbaar, dus in iedere kamer te gebruiken.
  3. Handige functies als een thermostaat, timer, ontvochtiging- én verwarmingsfunctie.

Nadelen

  1. Het is een dure aankoop.
  2. Je moet een stopcontact en raam of deur in de buurt hebben.
  3. Er is een raamafdichting kit nodig om de ramen af te sluiten. Zo komt er geen warme lucht terug naar binnen.

mobiele airco screenshot max 16 graden

Beste mobiele airco’s van 2020

De beste mobiele airco van 2020 is de DeLonghi PAC EX100 Silent. Dit is de beste omdat het de best verkochte airco van 2020 is. Daarnaast is deze het best beoordeeld door consumenten. Daarom is de DeLonghi PAC EX100 Silent de beste van 2020.

De beste draagbare airconditioner in 2020. Om het te bepalen, zijn we begonnen met online onderzoek naar de meest populaire modellen. En daarna gingen we nog een stap verder. Nadat we de airconditioners bekeken gingen we ook door met het lezen van alle reviews bij de apparaten. Terwijl we de beste mobiele airco’s van 2020 onze ruimte koelen, hebben we belangrijke factoren zoals geluidsniveaus en koelcapaciteit gemeten. We hebben zelfs gekeken naar het installatiegemak en de energiebesparende functionaliteit.

Na alle warme dagen en alle afkoeling, ontdekten we dat de DeLonghi PAC EX100 Silent-airconditioner het beste is om je huis koel te houden. Het draagbare en compacte ontwerp levert geen koelvermogen op. Deze krachtige kleine unit houdt je koel zonder teveel lawaai te maken of te veel ruimte in beslag te nemen.

Blijf lezen voor meer informatie over onze # 1 mobiele airconditioner en de andere topmodellen die we hebben getest.

1. DeLonghi PAC EX100 Silent

beste mobiele airco 2020
  • Kenmerken: 10.000 BTU, stille werking

WAAROM HET EEN TOPKEUZE IS: De DeLonghi PAC EX100 Silent heeft misschien niet het beste koelvermogen, maar hij heeft een fluisterstille werking om het te compenseren.

Met systemen met één slang krijg je nooit dezelfde hoeveelheid koelvermogen als met een relatief aangedreven dubbele slang. Maar hier is het addertje onder het gras: dubbele slanen zijn een stuk duurder dan hun tegenhangers met één slang. En wanneer het gaat om verwarming en koeling.

Dus als je goedkoop wilt winkelen en alleen iets nodig hebt dat met gemak een kleine slaapkamer of woonkamer van airconditioning voorziet, dan is het de DeLonghi PAC EX100 Silent. Nogmaals, deze airconditioner met enkele slang van 10.000 BTU kan niet echt zijn mannetje staan op het gebied van koelvermogen alleen met dubbele slangeenheden. Maar wat hij daar mist, compenseert hij in een klein profiel en een van de stilste bedrijfsvolumes van alle draagbare lucht conditioner op de markt vandaag.

De PAC AN100 is meer dan alleen stijl en een indrukwekkende compressor. Het opvallende kenmerk is dat het zo stil is. Met slechts 49-53 decibel is het zeker niet stil, maar het is een van de stilste op de markt – wat tot uiting komt in de lovende recensies die je online door gebruikers ziet.

Er is een op afstand bedienbare ventilator en een slaapmodus voor een lager geluidsniveau, met indicatielampjes die je naar het ultieme klimaat kunnen leiden. Het is een vrij duur model, maar je krijgt veel ‘waar voor je geld’: dit krachtige apparaat heeft 10.000 BTU en kan dus een kamer van 100 kubieke meter koelen. Zelfs met zulke pk’s is het energiezuinig, met een rating van f A ++, waarmee het de eerste huishoudelijke eenheid in zijn klasse is die zo’n score behaalt.

2. Fuave ACS14K01

Fuave ACS14K01
  • Kenmerken: 14.000 BTU, geschikt voor het koelen van een kamer van 40 m2

WAAROM HET EEN TOPKEUZE IS: De mobiele airco van Fuave heeft genoeg koelvermogen om elk huis te koelen.

10.000 BTU’s (Britse thermische eenheid) is misschien voldoende om jouw thuiskantoor of kleinere woonkamer op temperatuur te houden in het midden van een hittegolf. Wat moet je dan voor mobiele airco hebben als je een hele verdieping moet koelen tijdens de heetste delen van de dag?

Dit is waarom je een Fuave 14.000 BTU airco nodig hebt. Met zijn vermogen om kamers tot 40 vierkante voet tegelijk te koelen en te ontvochtigen zonder zelfs maar te zweten. En al die kracht is misschien reden genoeg om dit monster te kopen. Hij heeft ook nog mooie functies zoals een verstelbare uitblaasrichting. Hiermee bepaal je zelf naar welke kant de airco de koude lucht blaast. Ook zitten er 4 standen op. Hiermee heb je een nachtmodus, ventilatiefunctie en ionisatiefunctie. Daarnaast zit er ook een timer op!

Beste mobiele airco voor een grote ruimte: Fuave ACS18K01

De beste mobiele airco voor een grote ruimte is in 2020 de Fuave ACS18K01. Deze heeft het beste koelvermogen van 18.000 BTU en is het best verkocht. Dit maakt het de beste mobiele airco van 2020.

Lees hieronder de beschrijving van de Fuave ACS18K01.

1. Fuave ACS18K01

Beste mobiele airco grote ruimte Fuave ACS18K01
  • Kenmerken: 18.000 BTU, voor 51 m2. Met timer, afstandsbediening.

WAAROM HET EEN TOP KEUZE IS: De Fuave ACS18K01 is een geweldige krachtpatser van een mobiele airco.

De Fuave ACS18K01, een masterclass over hoe je een huishoudelijk apparaat zowel obsceen krachtig als niet te armoedig maakt om op te starten.

De ACS18K01 ziet er aan de buitenkant misschien minder indrukwekkend uit. Toch is dit de krachtigste mobiele airco van 2020 deze ACS18K01. Het gaat het bij allemaal om milieuvriendelijk energieverbruik. Daarnaast dat het de omgevingstemperaturen op een laag peil houdt. Dit is een echte kanshebber voor de beste mobiele airco van 2020. Voor een grote ruimte is dit écht de keuze die je wilt maken.

Er zitten veel verschillende functies op. Denk aan een nachtfunctie. Ook een timerfunctie. En natuurlijk een ontvochtigingsfunctie. Zo heb je de krachtigste airco met de meeste BTU’s van 2020!

2. Honeywell MN 12.000 BTU

Honeywell MN 12.000 BTU

Dit Honeywell airco model is duur. Het kan echter de kosten waard zijn, omdat het een merk is dat je kunt vertrouwen. “Met mensen als Honeywell en De’Longhi krijg je 100 procent de kwaliteit”, zegt Kandola.

Deze specifieke mobiele airco is anders dan de vorige twee De’Longhi-modellen omdat de ingebouwde lucht ontvochtiger tot 66 liter water per dag verwijdert, met continue afvoeroptie voor langdurig gebruik zonder toezicht. Met een vergelijkbare energie output (12.000 BTU) het heeft wel invloed op het geluidsniveau – het kan oplopen tot 65 decibel.

Ondanks het geluid heeft de airconditioner een indrukwekkend repertoire. Het heeft drie functies: ventilator, airconditioning en ontvochtiger kan worden gedaan met slechts 53 decibel. Er is een programmeerbare timer en afstandsbediening voor gebruiksgemak. Het biedt ook een onverwacht voordeel: het water in de machine verdampt automatisch. Het is niet nodig om een ​​emmer te legen, zoals gebruikelijk bij de meeste airconditioners. Het is een praktisch apparaat en het is een mobiele (op wielen).

Hoe werkt een mobiele airco?

Mobiele airco’s werken door gebruik te maken van een natuurkundige wet die bekend staat als “faseomzetting”. Die zegt dat wanneer een vloeistof wordt omgezet in een gas, deze tijdens het proces warmte absorbeert.

Airconditioners gebruiken een reeks koude middel verbindingen om warme lucht herhaaldelijk door een reeks lucht circulerende spoelen te persen. Deze waaien continu warme lucht over zichzelf om het af te koelen. Wanneer de warme lucht van binnen of van buiten wordt afgevoerd, stroomt het. Afhankelijk van de slangconfiguratie van de verrijdbare airco.

Vervolgens over de koude verdamper spiralen. Deze spoelen absorberen de warmte en brengen die warmte vervolgens over op een secundair set van bekende spoelen als “condensor spiralen”.

De condensor batterijen stoten de overtollige warmte die wordt gegenereerd door het proces van faseomzetting uit de achterkant van de unit uit. Deze kan worden teruggevoerd naar buiten via een slang of de achterkant van de unit zelf. Dit is afhankelijk van de stijl van de airconditioner die je koopt ( draagbaar vs. raam gemonteerd).

Lees ook de aankoopgids voor een mobiele airco installeren en onderhouden.

Aankoopgids

Geniet van een aangename temperatuur in huis door een airco in huis te plaatsen of te installeren. Maar waar moet je allemaal op letten als je een airco in huis wilt?